QUOTE (Mario_T @ May 8 2008, 11:58 AM)

Ah, Fred, uvek bio i ostao veciti optimista … Licno sam uveren da ce Insua da dobije mnogo vise prilika da zaigra sledece sledece sezone.
Sto se tice ostalih igraca koje si naveo … Anderson je imao veoma dobru sezonu za Swansea, ali bih ja voleo da bude testiran na nekom vecem nivou od League I, pre nego sto eventualno dobije sansu u prvom timu. Isto vredi i za Hammila, koji nije uspeo da izbori standardno mestu u prvoj postavi Southamptona (kako onda ocekivati da to uradi kod nas?). Sto se tice Guthria, mislim da je on zaista dobar igrac, ali realno nema mesta u nasem timu pored Gerrarda, Xabija i Mascherana, a uskoro i Lucasa.
Naravno, nema nikakve garancije da ce neko od nasih talentovanih klinaca dobiti sansu u prvom timu, ali ja u svakom slucaju aplaudiram politici kluba povodom dovodjenje sto veceg broja talentovanih omladinaca. Pa nije valjda da bi trebalo da ukinemo Akademiju? Verujem isto tako da ce rezultati naseg prvom tima u buducnosti, omoguciti davanje sanse sto vecem broju omladinaca (ako prvom timu ide dobro, veca je verovatnoca da i klincu dobiju sansu u prvom timu).
Hammil je igrao dok je tu bio Burley i bili su u prvih 10 u ligi.. Kad je Burley otisao, on je ispao iz tima, a Southampton na 21. poziciju..... Sta je to cupava fleka pokazala vise kod nas, nego sto je Guthrie to radio u Bolton-u.. Sem toga, ako tako gledas, nikad niko nece ni dobiti sansu.. Umesto koga bi igrao Nemth recimo? Torres-a, Kuyt-a, ili Crouch-a?? Ne verujem da je trenutno specijalno bolji od bilo kog od njih, a opet verujem da bi trebao da igra sledece godine......
Ne treba da ukinemo akademiju, cak stavise meni je super sto imamo dobre mlade igrace... Problem je sto Gmazinjo nije nimalo spreman da rizikuje sa detetom iz akademije, da su tako radili svi pre njega.. nikad ne bi imali ni Fowler-a ni Gerrard-a ni Macc-a ni Carra-u.. Ako im se ne da sansa sada, posle je kasno.. Odose da tavore u Norwich City ili neko slicno cudo, a posle je dug put da se vrate ....